onsdag 7. mars 2012


Ta en politiker
Vi er ferdige med Lysbakken-saken. Så nå er det tid for å stille en ny politiker i den offentlig gapestokken. Henning Warloe (H) har brukt narkotika, og frarådes å stille til gjenvalg av partiledelsen.

Nå er riktignok saken litt større enn dette. Warloe har lånt ut stortingsleiligheten sin til en vanskeligstilt venn. Her har vennen brukt narkotika og lagt igjen brukerutstyr. Han er dessuten innblandet i en større narkotikasak.

Dette bør være uvesentlig for om Warloe skal trekke seg.

Riktignok har bergenspolitikeren gått hardt på banen og manet til kamp mot ”samfunnets største problem, narkotika”.

Det er her Warloe begår den største feilen, sammen med resten av partiet: De mangler kunnskap om rusproblematikk.

Bruk av rusmidler er samfunnets største problem, men narkotika er et forholdsvis liten del av problemet. Alkohol er samfunnets aller, aller største rusproblem. Et rusproblem Høyre hyller. De vil ha det billigere og mer tilgjengelig. Vin skal selges i butikkhyllene, og skjenketiden skal vare hele døgnet. 

Alkoholavhengighet er næringslivets verste økonomiske tappekran, men likevel er det en stor næring med enorme inntektsmuligheter, på bekostning av andres tragedier.

I disse holdningene ligger partiets dobbelmoral når de dømmer Henning Waloe ut av politikken, sammen med Warloes og partiets manglende kunnskap om helheten i rusproblematikken.

I tillegg vet vi at stortingspolitikere, likt resten av befolkningen, er storkonsumenter av alkohol og piller. Det er ofte ensomt å være borte fra familien hele uken, og alkohol og litt beroligende benzo (valium, vival sobril osv) er lett å ty til. Det er akseptert, fordi begge deler er lovlig vare.  Dette skjer ikke bare i politikken, men også i næringslivet. Der har vi imidlertid AKAN (som også er etablert på stortinget). AKAN er arbeidslivet organisasjon mot alkohol og narkotika, de skal sørge for at ansatte og ledere i arbeidslivet som har problemer med rusmidler skal få tilbud om hjelp til å løse sine problemer. Ansatte skal få en sjanse! Det gir ikke partiledelsen i Høyre Henning Warloe. Partiets ledelse har allerede fradømt ham retten til å renomineres til stortinget, i følge media.

Jeg gleder meg til stortingsvalget, der våre politikere og våre mediehus får annet å gjøre enn å jakte på skandaler, dolke kolleger i ryggen og hykle over at noen har forsøkt narkotika, alt mens de hever sine selvbilder langt nede i vinflaska.

Jeg er ingen Høyre-stemmer, heller ingen tilhenger av Henning Warloe som politiker, eller hans manglende kunnskap om rusproblematikk. Høyreledelsens reaksjoner er så hykleriske at jeg heller aldri kommer til å stemme på dette partiet.

Jeg håper nå at empatiske representanter fra alle partier samler seg og gir Warloe den støtten hans partiledere ikke makter gi ham 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar