fredag 13. april 2012


Vil ha edrue politikere

Det ligger logikk i stortingsrepresentant for SP, Kjersti Toppes forslag om alkofri stortingskantine, og promillefrie stortingsrepresentanter på jobb. Hvor ellers i samfunnet er det tillatt å drikke i arbeidstiden i det offentlige?

Personlig fikk jeg sparken i et utall jobber den gang jeg drakk alkohol. Neida, jeg var ikke full. Jeg hadde kontroll. En tre, fire lange pils i løpet av arbeidsdagen, hva var vel det? Jo det var en jamn promille på bortimot èn promille. Selv om jeg bar det godt, var jeg altså beruset, og brøt dermed arbeidskontrakten.
På stortinget blir det tatt bestemmelser som er avgjørende for nasjonen og for enkeltmennesker. Et par pils i lunsjen gir representanten bortimot 0,7 i promille. Dette svekker dere kognitive evner, deres logiske sans og deres konsentrasjon. Jobben deres er for viktig til at det skal fortsette slik.

Som velger vil jeg ha politikere som tenker klart.

Jeg støtter Kjersti Toppes forslag om et Storting som alkoholfri sone, regjerings- og stortingspolitikere som er klare i toppen på jobb.

Samfunnet er blitt for alkoholisert, sier Kjersti Toppe. Det er vanskelig å være uenig i henne om dette. Politikere på høyresiden refser regjeringen for manglende tiltak for å få ned fattigdommen. Et godt tiltak er å signalisere at det går an å komme seg gjennom en arbeidsdag uten å måtte selvmedisinere seg med alkohol.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar